Mielenosoittajat vaativat sharialakia Britanniaan ja katunäkymä Bradfordista.

’Islamofobia’ käsitteen popularisoinut brittien tasa-arvopäällikkö: ”Luulin muslimeiden sopeutuvan Britanniaan….Minun olisi pitänyt tietää paremmin”

Poikkean tällä kertaa hiukan omista standardeistani ja tarjoilen erään uutisartikkelin jokseenkin sellaisenaan suomennettuna – vain hieman lyhennettynä. Kansainvälisen Breitbart-uutissivuston mukaan Iso-Britannian tasa-arvo- ja ihmisoikeuskomission (EHCR) entinen johtaja Trevor Phillips myöntää olleensa muslimisiirtolaisten suhteen ”melkein kaikessa väärässä” synkässä uudessa integraatiota ja segregaatiota selvittävässä raportissa. Hän toteaa myös islamin kannattajien muodostavan länsimaihin ”valtioita valtiossa”.

Phillips, joka on entinen työväenpuolue Labourin kansanedustaja, toimi EHCR:n puheenjohtajana vuosina 2003-2012. ICM-tutkimusyrityksen tekemässä mielipidetutkimuksessa, joka esiteltiin Times-sanomalehdelle ennen raportin julkistusta, paljastetaan mm. että

 • joka viides muslimi ei koskaan vieraile ei-muslimin kotona
 • 39 prosenttia muslimeista, miehistä ja naisista, sanoo, että vaimon tulisi aina totella aviomiestään
 • 31 prosenttia brittimuslimeista tukee miehen oikeutta pitää useampaa kuin yhtä vaimoa
 • 52 prosenttia muslimeista ei haluaisi homoseksuaalisuuden olevan laillista
 • 23 prosenttia muslimeista kannattaa sharia-lain voimaan saattamista ennemmin kuin parlamentin säätämiä lakeja

Aiheesta Timesille kirjoittanut Phillips myöntää: ”Liberaali mielipide Britanniassa on, yli kahden vuosikymmenen ajan, pitänyt yllä näkemystä, että muslimit ovat aivan kuten kaikki muutkin… Britannia on epätoivoisesti halunnut ajatella muslimeidensa olevan vain eri versioita ’Britannian paras leipuri’ -kisan voittaja Nadiya Hussainista tai hyväntuulisesti velmuilevasta yleisurheilijasta Mo Farah’ista. Mutta tämän toistaiseksi kaikkein yksityiskohtaisimman ja perusteellisimman brittimuslimeita koskevan mielipidetutkimuksen ansiosta me tiedämme nyt, että asiat eivät ole niin.”

Breitbart.comin mukaan Phillips tilasi vuonna 1997 ’Runnymede raportin’ nimellä tunnetun tutkimuksen Britanniasta ja islamofobiasta, joka sekä Phillipsin itsensä että monien akateemisten tutkijoiden mukaan popularisoi sanan islamofobia. Tuo sana on sittemmin laajentunut tarkoittamaan kaikkea muslimien tai islamin – oikeutettua tai ei-oikeutettua – kritiikkiä.

Phillips sanoo uuden datan osoittavan, että muslimien ja ei-muslimien välille on avautumassa ”kuilu” sellaisissa suurissa periaatteellisissa kysymyksissä, kuten avioliitto, miesten ja naisten väliset suhteet, koulunkäynti, ilmaisunvapaus ja jopa kysymyksessä väkivallan oikeutuksesta uskonnon puolustamisessa. Hän huomauttaa, että myös kuilu nuorten muslimien ja ei-muslimien välillä on yhtä syvä kuin heidän vanhempiensa välillä.

Breitbart.comin mukaan Phillips sanoo, että vaikka kehitystä ei tiedetty etukäteen, ”me olemme toistuvasti jättäneet varoitussignaalit huomioimatta”.
”Kaksikymmentä vuotta sitten… kun julkaisin raportin, jonka nimenä oli ”Islamofobia: Haaste meille kaikille” (Islamophobia: A Challenge for Us All), me luulimme, että todellinen riski uusien yhteisöjen saapumisessa oli muslimeihin kohdistuva syrjintä. Meidän vuoden 1996 tutkimuksemme osoittivat, että sitä olikin paljon ilmassa. Mutta lähes kaikessa muussa me olimme väärässä.

”Pitkän aikaa minäkin kuvittelin, että Euroopan muslimien kohdalla kävisi samoin kuin aiempien siirtolaisaaltojen kanssa. Että he vähitellen hylkäisivät perinteiset tapansa, kantaisivat uskonnollista ja kulttuurillista taakkaansa kevyesti, ja vähitellen sekoittuisivat osaksi Britannian monimuotoisten identiteettien maisemaa. Minun olisi pitänyt tietää paremmin.”

Breitbart.com kertoo edelleen, kuinka Phillips jopa myöntää, että se joukkomittainen seksuaalinen häirintä ja raiskausskandaalit, jotka rasittavat muslimien eniten asuttamia kaupunkeja ympäri Britanniaa, johtuvat nimenomaan muslimimiehistä – ei ”aasialaisista” kuten asia usein ilmaistaan. Hän kirjoittaa: ”Valkoisia tyttöjä kohtaan tunnettu halveksunta joidenkin muslimimiesten parissa on korostunut Rotherdamin, Oxfordin, Rochdalen ja muiden kaupunkien viimeaikaisten skandaalien yhteydessä. Mutta tämäkin pikemminkin heijastaa sitä syvään juurtunutta seksismiä, jota esiintyy kaikkialla Britannian muslimiyhteisöissä.”

Breitbartin siteeraaman Phillipsin kirjoituksen mukaan jopa vasemmistolainen kolumnisti Yasmin Alibhai-Brown kertoi hänelle: ”(Me liberaalit muslimit) olemme kuoleva rotu – kymmenen vuoden kuluttua meitä on enää hyvin vähän jäljellä, ellei mitään merkittävää tapahdu”.

Phillips kommentoi: ”Eräät journalistiystäväni kuvittelevat, että ajan kuluessa, muslimit oppivat tavoille. Mutta eivät he opi.”

Phillips syyttääkin liberaalia suurkaupunkieliittiä ja mediaa: ”Omituista kylläkin, suurimmat kohtaamamme ongelmat tämän kasvavan valtion valtiossa vastustamisessa eivät ole muslimeiden itsensä aiheuttamia. Monet meidän (huomattavan ei-monimuotoiseen) poliittiseen ja mediaeliittiin kuuluvista yksinkertaisesti kieltäytyvät tunnustamasta tosiasioita. Kaiken ei-toivottavan käyttäytymisen nähdään johtuvan köyhyydestä ja vieraantumisesta. Väkivaltaisen ääriajattelun tukemisen täytyy johtua amerikkalaisten tekemisistä. Naisten syrjintä taas on kulttuuripiirre, joka häviää ajan myötä, eikä sillä ole mitään tekemistä todellisen islamin kanssa.”

”Alati kasvavasta päinvastaista osoittavasta todistemäärästä ja brittimuslimeiden liberaalin vähemmistön ahdingosta huolimatta, fiksut, tärkeät ihmiset yhä pitävät kiinni siitä holhoavasta varmuudesta, että brittimuslimit, ajan myötä, oppivat näkemään, että ’meidän’ tapamme ovat parempia.”

Breitbart.com lopettelee artikkelinsa toteamalla Phillipsin kommenttien olevan yhden pitäviä Tsekin presidentin lausuntojen ja sen ympäri Eurooppaa kerätyn tutkimustiedon kanssa, joka on paljastanut Euroopan muslimien asenteiden koventuneen. ”Mitä nuoremmasta muslimista on kysymys, sitä todennäköisimmin hänellä on kovan linjan näkemyksiä, oli erään tutkimuksen havainto.”

Previous

Ajatuksia rasismista rasisminvastaisen viikon päätteeksi

Next

Kokoomuksen euroryhmä haluaa suitsia Europarlamentin toisinajattelijoita – mutta miten siitä uutisoitiinkaan

4 Comments

 1. Eräs Isä

  No niin, mutta ehkä eurooppalaiset naiset HALUAVAT islamia. Miksi siis kieltäisimme heiltä tämän onnen? Kääntykäämme siis islamiin, veljet.

  • Sigma

   KAIKKI naiset haluavat voimakashahmoisia- ja luonteisia miehiä, FTFY. Olkaamme siis itse näitä onnentuojia, lakatkaamme olemasta täysiä villasukkia ja kääntykäämme mieluummin vaikka omien esi-isiemme suomenuskoon, veljet.

 2. -Beoowolf-

  ” Minun olisi pitänyt tietää paremmin.”

  Tätä tulevat meidänkin suvaitsevaiset hokemaan. Anteeksipyyntö meiltä ’rasisteilta’ eli islamorealisteilta tulee kuitenkin auttamatta liian myöhään. Koko juttu on jo täysin reisillä siinä vaiheessa.
  Ja anteeksi on vaikea pyytää enää siinä vaiheessa kun päätä ollaan nostamassa aidanseipääseen.

 3. Lakoninen totuus

  Kuten nimimerkki Beoowolf maalailee, jossakin vaiheessa tapahtuu jotain niin karmeaa, että paatuneimpienkin suvakkien silmät aukeavat.

  Silloin alkaa likapyykin pesu; miten tämä (muslimiinvaasio) pääsi tapahtumaan, miksei kukaan tehnyt mitään? Ikävä kyllä, siinä vaiheessa heitä on jo enemmän kuin meitä.

Vastaa

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén